Meliora Bio tager form

I Kalundborg er et eventyr i gang. Et eventyr der handler om halm – og rigtig meget af det!

Produktionsvirksomheden Meliora Bio (tidligere Re Energy) i Kalundborg, har de seneste år været under en større ombygning og tilbygning, og er nu klar til at starte første del af produktionen af bioethanol op. Til efteråret starter endnu et eventyr – nemlig produktionen af et præbiotika som bruges som tilsætning i fødevarer. Denne tilsætning i fødevarer kan bruges til sikring af en sund tarmflora.

”Når halmen har været gennem den første del af anlægget og blevet til to slags sirup, deles de to produkter i to strømme, den grove del laves der bioehtanol af, og den fine del sendes til den fabrik som netop nu er ved at blive opført ved siden af bioraffinaderiet. Her bliver det renset og bliver efterfølgende til en præbiotika som bruges som tilsætning i fødevarer. Bioaffaldet sendes til Kalundborg Bioenergi, som er nærmeste nabo, og bliver til biogas. Den sidste resthalm presses og kan brændes af i Ørsteds nye blok og dermed blive til fjernvarme til byens borgere.” – fortæller TV-Kalundborg der har været på besøg hos Meliora Bio.

Ved siden af den eksisterende fabrik, er Vesti Olsen i gang med at opføre en 1.600 m2 stor fabrikshal, som bliver en del af kæden.

Projektet skal stå færdig efter sommeren, hvor anlægget skal producere 4 millioner kilo præbiotika om året.